sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kokeilukuvailua

Vein kameran ulos tänään, kun kävin puolison kanssa pienellä kävelyllä lähiseudulla. Täytyy myöntää, että ei noita kuvia paljon näppäilyä kummemmiksi viitsi kehua, mutta jostainhan se on aloitettava. Sellaiset kolme-neljäkymmentä kuvaa näppäsin, suurin osa ihan mistä sattuu. Sellaiset pikkuseikat kuin sommittelu, valotus, oikean aukon valinta ym. ovat vielä kaukaista tulevaisuutta. Kolme kuvaa ajattelin kuitenkin laittaa tähän näytille.

Ensimmäisenä aika tyypillinen pajunkissakuva. Mikäs sen keväisempää?
Toiseksi silta. Jokin tuossa siltarummussa on kovin kiehtovaa. Rajaus olisi voinut olla tiiviimpi.
Matkan varrelta löytyi myös vähän kovempiakin kokenutta luontoa, olisiko tapaninpäivän peruja. Tätä kuvaa piti vähän gimpata, kun alkuperäisessä taivas ylivalottui ja kaikki muu oli täysin mustaa. Taitavampi Gimp-käyttäjä varmasti saisi paljon parempaakin jälkeä aikaan, mutta jostainhan se on tämäkin aloitettava.

Kaikein kaikkiaan oli ihan mukava kävelyreissu, ja kamera oli hauska pitää mukana. Aina välillä kannattaa kuljeskella kotinurkillakin ihan turistina ja koittaa bongata jotain uutta. Liian usein kaiken tuttuus estää näkemästä mitään.

Nelosen uutisten mukaan ihmiset eivät enää pidä ilmastonmuutosta niin huolestuttavana asiana kuin neljä vuotta sitten. Mitähän tämä mahtaa tarkoittaa? Ilmastonmuutos ei ainakaan ole kadonnut minnekään, pikemminkin se on aina vain selkeämmin näkyvillä. Onko talouskriisi vienyt ihmisten huomion? Tottahan se on, että rahapulassa ei ole helppo ajatella tätä päivää pidemmäle eikä köyhällä ole varaa äänestää kukkarollaan. Toisaalta, ainakaan vielä talouskriisi ei ole Suomessa puraissut niin pahasti kuin USA:n asuntoluottokriisin alkuaikoina pelättiin. Voisiko olla, että talous on vain saanut niin paljon julkisuutta, että ympäristölle ei ole palstatilaa riittänyt? Se olisi kovin ikävää. Talous elää sykleissä ja taantuman jälkeen tulee taas nousukausi. Ympäristön kohdalla niin ei ole.

2 kommenttia:

  1. Tuosta se kuvaaminen lähtee... voin pitää sulle joskus treenisession kuvantekemisestä jos haluat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Fixx! Treenille on käyttöä.

    VastaaPoista